Domowa lodziarnia

Lody Magnum, mleczna czekolada, truskawki ze śmietaną, szpinak z fetą, naleśniki z twarożkiem, kakao. Coś tu można jeszcze dodać? Oo, na pewno. Serek "z krówką" chociażby... Odbiję sobie za rok, może za dwa, bo aktualnie wszyscy jesteśmy na diecie bezmlecznej...

A mi się chce lodów... Tym z lodziarni nie do końca ufam, jeśli chodzi o skład, a jeśli już coś jest dobre i sprawdzone to najczęściej za daleko. O ukochanych lodach waniliowych i czekoladowych staram się zapomnieć, ale w zamian chciałabym zjeść coś owocowego i mlecznego, kremowego jednocześnie. Skąd wziąć? Muszę je sobie po prostu zrobić. Nie mam wyjścia. Na szczęście już się w domową lodziarnię wkręciłam i nie zamierzam przestać. Bo przepisy na domowe lody są banalne, trudno je nawet nazwać przepisami, bo najczęściej dobór produktów i proporcji jest dość przypadkowy. Lista składników jest krótka, nie potrzebujesz wymyślnych maszynek do lodów, czasu też Ci to dużo nie zajmie. Odkąd je robię sama staram się mieć zawsze zamrożone banany (w plasterkach) i owoce, ostatnio maliny i jagody. Wtedy wystarczy, że do zamrożonych dodam mleko kokosowe i zmiksuję w blenderze a pyszne lody są gotowe od ręki.










Komentarze

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popularne posty